2 Şubat 2018 Cuma

Giresun'a Bir Gezi





Selam,

İki sene önce gitmiştik Giresun 'a.  Yazmak ve fotoları yüklemek şimdiye nasip oldu. 
O Halk Kütüphanesi nasıl güzel  ,nasıl sıcak şirin bir yerdi. Burada saatlerce o kitapların arasında dolaşıp kitap okumak ne kadar güzel olurdu deyip durdum dolaşırken. Aklım o kütüphanede kaldı :))
Oradan Şehitliği  ve Topal Osman'ın mezarını  ziyaret ettik. Hepsinin ruhları şad olsun. 
Daha sonra Giresun Limanı'n dan kalkan tekneyle tarihi değeri olan Giresun Adası'nı ziyaret ettik. Adada mitolojik bir çok kalıntı bulunuyor. Her yeri efsane dolu bir ada Giresun Adası. Sit alanı olarak ilan edilmiş ve koruma altında. Kazı çalışmaları yapılan bir alanı da mevcuttu yani hala araştırmalar yapılıyor. Dediğim gibi Giresun Adası tam bir efsaneler diyarı. Mesela Herkül Altın Postu aramak için bu adaya gelmiş. Savaşçı Amazon Kadınlar bu adada yaşamış.Bir de adada küçük bir gösteri yaptılar :) Ne oluyor dedik? Birden bir savaşçı adam ve savaşçı kadınlar ellerinde mızraklar , oklar , kılıçlarla koşuşmaya başladılar. Sonra anladık ki ufak bir gösteriymiş. Amazonlar basmış etrafımızı :)))) 
Üç ayak üstünde olan bir Hamza taşı var ( Hz. Hamza ile bir ilgisi yok) Ve bu taş Kibeleyi temsil ediyormuş. Hamza Taşına, dilek taşı da deniliyormuş.
Ayrıca ada Venedikliler ve Cenevizliler tarafından gemi sığınağı olarak kullanılmış.
 Ağaçlar ,kuş yuvası dolu . Bu kadar çok kuş yuvasını bir arada görmek hem  çok güzeldi hem de şaşırtıcıydı. Kuşlar mesken tutmuş şimdi oraları.





























SEVgiler


Hiç yorum yok: